Fjäder i hatten för Ipad Pro

Fullversion av Photoshop på väg till Ipad – släpps tidigt 2019

Apple har jobbat idogt på att profilera sina Ipad Pro-plattor som fullvärdiga alternetiv till datorer även när det gäller avancerade uppgifter på produktivitetsområdet. Och att Adobe nu aviserat att en fullversion av Photoshop är på gång för Ipad är förstås fantastiska nyheter för Apple.

Publicerad Uppdaterad

Kan man använda en Ipad istället för en dator? Ja, det beror ju naturligtvis på vad man vill kunna göra. Men gränserna mellan datorer och mobilt suddas ut allt mer för varje år som går, och det är i allt högre utsträckning rent fysiska begränsningar i form av storlek och formfaktor som sätter stopp för de mest avancerade appliaktionsområdena. Apple har jobbat ihärdigt på att marknadsföra sina Ipad-enheter – och då i synnerhet Pro-modellerna – som fullfjädrade alternativ till en klassisk dator. Ett av de många tillkortakommanden som ofta tas upp i diskussionen kring det är frånvaron av en fullversion av Adobes bildbearbetnings-mjukvara Photoshop. Men den diskussionen ser ut att kunna närma sig sitt slut. 

Alla funktioner finns på plats

Adobe har nu nämligen aviserat att en fullversion av Photoshop CC är på väg för Ipad, och att den kommer att lanseras så snart som i början av nästa år. Beskedet kom i samband med Adobes Max-konferens i Los Angeles igår och vi snackar om en version som kommer att ha alla de funktioner som finns i desktop-versionen av Photoshop. Faktum är att mjukvaran till och med kommer att bygga på samma underliggande kod. Naturligtvis kommer Adobe däremot att behöva anpassa gränssnittet till Ipad. Det är oklart exakt vilket datum den fulla versionen av Photoshop för Ipad dyker upp.  

Källa