https://www.mobil.se/nyheter/galaxy-note-9-har-halsat-pa-hos-amerikanska-fcc
565508
En månad tidigare än Note 8

Galaxy Note 9 har hälsat på hos amerikanska FCC

Att en mobil enhet blir godkänd av den amerikanska kommunikationsmyndigheten FCC brukar vara ett tydligt tecken på att en lansering inte är alltför långt borta. Och nu har Samsungs Galaxy Note 9 godkänts av FCC, en hel månad tidigare än föregångaren Note 8 godkändes förra året.

De rykten som cirkulerat om att Samsung planerar att offentliggöra sin nya flaggskepps-enhet Galaxy Note 9 lite tidigare på året än föregångarna tycks av allt att döma vara korrekta. Detta då Galaxy Note 9 redan nu har godkänts av den amerikanska kommunikationsmyndihgeten FCC, som måste certifiera alla enheter som ska säljas på den amerikanska marknaden. Certifieringen av Note 9 var således klar redan den 25 juni, det vill säga mer än en månad tidigare än vad som var fallet med förra årets Galaxy Note 8. 

Presenteras sannolikt den 9 augusti

Samsung har fortfarande inte offentliggjort något presentationsdatum för Galaxy Note 9, men ett event av något slag ska enligt obekräftade uppgifter vara planerat i New York den 9 augusti. Och sett till tajmingen så stämmer det datumet utmärkt med FCC-godkännandet, så vi lutar nog åt att det är den 9 augusti som gäller. Telefonen förväntas få en 6,4-tumsskärm med upplösningen 1 440 x 2 960 pixlar, Exynos 9810-chippset (eller Qualcomms Snapdragon 845 på den nordamerikanska marknaden), 6 eller 8 GB arbetsminne samt lagringsalternativ från 64 till 512 GB.