https://www.mobil.se/nyheter/galaxy-s9-ser-ut-att-f-annan-kr-kning-p-sk-rmen
564715
Läckta CAD-ritningar

Galaxy S9 ser ut att få annan krökning på skärmen

En ny läcka tyder på att Samsung valt en annan lösning för sina rundade skärmar på Galaxy S9.

Samsung Galaxy S9, som lanseras om lite mindre än fyra veckor är en så illa dold hemlighet att läckorna kring telefonen fyller i varandras detaljer. En läcka från gårdagen väckte till exempel frågor kring varför Galaxy S9 och S9 Plus tycktes ha fått mer svart ram runt skärmen än vad S8 hade. Det kan läckaren Steve Hemmerstoffer (@onleaks) svara på med en CAD-ritning av Galaxy S9 Plus. Om man får tro den, och det kan man nog göra, är det som ser ut som en kant på en del bilder i själva verket skärmens rundning.

Samsung började med rundade skärmar i och med Note Edge för lite mer än tre år sedan, och med S8-serien blev de krökta skärmsidorna standard på alla Samsungs toppmodeller. Krökningen är visserligen snygg, men fyller inte mycket funktion och en del användare (däribland jag) svär över att den gör det lätt att komma åt skärmens sidor av misstag vilket leder till feltryck.

Samsung har experimenterat en hel del med krökningens exakta form genom åren, och man ser alltså ut att göra det igen med S9 som verkar få en mjukare krökning som börjar tidigare på skärmen. Den nya krökningen kommer förmodligen att ge telefonen ett mindre symmetriskt utseende (men i gengäld göra att den kanske skiljer sig mer till utseendet från S8 än vad vi hittills trott). Detta kommer kanske också att minska feltrycken på skärmen. En annan anledning till att Samsung förändrat skärmens böjning kan vara att skärmskyddstillverkarna har haft svårt att tillverka skydd som bevarar tryckkänsligheten på skärmens kanter.

Källa

408180951112_10155932931291113