Annons

Vik mer

Google kan släppa vikbar modell i år

Google kan bli en av Samsungs nya konkurrenter för kunder som vill ha vikbara telefoner.

Google är troligen på väg att hoppa på det vikbara tåget och ledtrådar i den senaste betan för Android 12 verkar förstärka de misstankarna.

Publicerad Uppdaterad

Redan tidigare i år rapporterades det att Samsings skärmavdelning var i stånd att leverera vikbara skärmar till flera olika tillverkare, bland annat Google. Nu har flera referenser till kommande Google-telefoner dykt upp i den senaste betan för Android 12, en av dessa antas därför vara en vikbar telefon. 

Det finns inte speciellt mycket mer att säga om den potentiellt kommande vikbara telefonen från Google. Den kan komma senare i år, den kan komma senare än så. 

Samsung har onekligen fått ett försprång vad gäller vikbara telefoner, efter Huaweis handelsembargo, men nu har även Xiaomi lanserat vikbart och ryktena säger att det är flera tillverkare som är på väg att lansera vikbara telefoner, så vi kan nog anta att det kommer att bli ett större segment framöver. En av de tillverkare som Samsung sägs leverera vikbara skärmar till är Apple, och om Apple börjar med vikbara telefoner så kan man väl se det som  att de har sin givna plats på marknaden.

Källa