Efter kraftig ökning av skräpinlägg

Google lägger ned Nearby Notifications för Android

Google lanserade 2015 en funktion för Android som man kallade för Nearby Notificiations. Men efter att konceptet kommit att innebära en dålig användarupplevelse så väljer Google nu att plocka bort notifieringarna helt och hållet.

Publicerad Uppdaterad

Den urpsrpungliga tanken med Nearby Notificiations för Android var onekligen intressant, nämligen att man skulle kunna få notifieringar på en mycket lokal nivå. Ett par exempel skulle kunna vara information om tillgängliga wifi-nät där man för tillfället befinner sig eller uppdaterade busstider när man står vid en specifik busshållplats. Den som ville skicka ut information till Android-enheter i närheten kunde använda så kallade beacons (ett slags digitala fyrar). 

Mängden spam ökade

Funktionen har dock inte kommit att användas i så stor utsträckning som Google sannolikt hade hoppats. När man nu dessutom noterat att mängden notifieringar i form av rena skräpinlägg ökat markant och användarna dessutom klagat på att de ofta får direkt irrelevant information, så väljer Google nu alltså att lägga ned konceptet helt och hållet. Den 6 december är det slut i rutan för Nearby Notifications för gott. 

Källa