Frustrerande väntan väntar

Google utlovar lösning på omstartande Pixel-enheter ”inom några veckor”

Häromdagen kom uppgifter om att Googles nya Pixel 2-och Pixel 2 XL-enheter startar om sig i tid och otid, utan någon tydlig orsak. Nu utlovar Google att åtgärda problemet ”inom några veckor”. En hyfsat vag tidsangivelse och en säker källa till frustration för de användare vars enheter envisas med att starta om med jämna mellanrum.

Publicerad Uppdaterad

Vad som föranleder att Pixel 2- och Pixel 2 XL-enheterna startar om sporadiskt är ännu inte klarlagt. Det har funnits vaga indikationer på att det hela skulle kunna vara kopplat till problem med LTE-täckningen, men det är inget som är säkerställt i nuläget. Att Pixel 2- och 2 XL-användarna sannolikt är en frustrerad grupp vid det här laget får man nog anta, i synnerhet de som drabbats av flera av de många problem som enheterna haft. Google har nu hur som helst bekräftat att man är medvetna om problemet med omstarterna och att man jobbar på en lösning. Tyvärr tycks den inte rullas ut i brådrasket, då Google hävdar att den ska implementeras först ”inom några veckor”. 

Kan komma i säkerhetsuppdatering

Möjligen kan saken komma att åtgärdas i en kommande säkerhetsuppdatering av den typ som släpps varje månad. I värsta fall dröjer det fram till dess att en uppdatering av Android sker, vilket i så fall innebär att användarna får finna sig i omstartande enheter under betydligt längre tid. Google har inte avslöjat några fler detaljer kring saken. 

Källa