https://www.mobil.se/nyheter/h-r-r-roboten-som-ska-hj-lpa-dig-somna
564598
Nyheter
Andning, ljud och tillgivenhet

Här är roboten som ska hjälpa dig somna

En av fem personer har problem med sömnen. Att det finns en marknad för den nederländska sömnroboten Somnox råder det således inget tvivel om. Produkten har nu presenterats närmare i samband med CES-mässan i Las Vegas.

Sömnproblem drabbar de flesta av oss under någon period i livet. Men för vissa är problemen mer omfattande, och vill man nu inte medicinera mot saken så finns nu en alternativ lösning i form av den nederländska sovroboten Somnox. Roboten beskrivs av företaget som kramvänligt, och det är genom ”andning, ljud och tillgivenhet” som man ska lyckas få användarna att somna. Tillgivenhet? Javars. Man lägger sig i sängen och kramar roboten, helt enkelt. Roboten har ett slags artificiell andning som har en lugnande och sövande effekt och om man vill kan man även få höra lugnande ljud av olika slag. 

Finansieras på Kickstarter

Till en början lanseras nu Somnox som en Kickstarter-produkt, det vill säga via så kallad gräsrotsfinansiering där man backar projektet med en summa pengar och i utbyte får ett exemplar av produkten så fort den börjat tillverkas. Priset ligger för närvarande på cirka 5 000 kronor, men då ingår en tillfällig rabatt med 15 procent på det ordinarie priset. Det är oklart när de första exemplaren av Somnox kommer att levereras.