Möt Nubia Red Magic 3

Första gamingtelefonen med inbyggd fläkt är här

ZTE-ägda Nubia har släppt en tredje version av sin smartphone Red Magic. Och här snackar vi onekligen om en riktigt seriös gamingtelefon som utöver vattenkylning till och med har en inbyggd fläkt.

Publicerad Uppdaterad

Gaming ställer enorma krav på hårdvaran. Det vet alla som någon gång försökt få ihop en någorlunda överkomlig pc för gaming. Och även på smartphonesidan har allt fler gamingfokuserade telefoner börjat dyka upp på senare år, som utöver topprestanda av samma slag som sitter i mer gängse flaggskepp också bjuder på avancerade gamingfinesser som till exempel vattenkylning eller extra hög bilduppdateringsfrekvens. Frågan är dock om inte ZTE-ägda Nubias tredje försök i segmentet är det mest intressanta alternativet på marknaden just nu. Nubia Red Magic 3 ger nämligen ordet ”maxad” en helt ny innebörd. 

Snurrar med 14 000 rpm

Om vi börjar med det lite mer jordnära så handlar det om en telefon med Qualcomms nya toppchipp Snapdragon 855, 12 GB arbetsminne och 256 GB lagringsutrymme. Så långt inga konstigheter. Men sedan blir det lite mer intressant. Batteriet ligger till exempel på hela 5 000 mAh, vilket förstås är vettigt med tanke på hur hårt processorn ska belastas. Dessutom har man rustat telefonen med värmeavledning via kopparrör på insidan och en fläkt som snurrar med 14 000 varv i minuten, precis som man kan hitta på en bärbar dator. Telefonen har dessutom försetts med en kamera på hela 48 megapixlar och kan filma i upp till 8K-upplösning. Den har dessutom den i gamingvärlden smått obligatoriska ställbara RGB-belysningen och är även försedd med kapacitiva knappar på långsidorna, som sannolikt lär göra spelupplevelsen snäppet bättre. Telefonen släpps i Kina redan nästa vecka, men väntas nå Europa innan vi ringer in juni månad. Vad priset landar på är däremot oklart ännu. 

Källa