Mobile World Congress 2019

HTC 5G Hub ska låta dig uppleva VR-innehåll på ett enklare sätt

5G är ett ord man hör ofta på mässan i Barcelona och många av de större tillverkarna har mycket riktigt visat upp sina första 5G-mobiler. I HTC:s monter på mässan ser vi en helt annan approach.

Publicerad Uppdaterad

HTC 5G Hub är en liten box med pekskärm på fem tum och ett par centimeter från den i montern på mässan ser vi de strutformade antenner från en 5G-basstation som används på så mänga ställen på mässan idag för att demonstrera 5G.

Utöver att enheten har 5G-uppkoppling och en skärm så fungerar den även som hotspot och kan dela ut uppkoppling till upp till 20 samtidiga användare. Enheten är tänkt att stå i hem eller på kontoret och låter användarna strömma 4K-filmer och spela spel tack vare snabba svarstider. Helt enkelt använda den hastighetsförbättringen och kortare svarstider som är 5G:s stora fördel jämfört med 4G.

Telefonerna i skymundan

I HTC:s monter för telefonerna en undanskymd tillvaro. Här är istället fokus på VR-upplevelser med HTC Vive och framöver är tanken att HTC 5G Hub ska göra det möjligt att använda VR helt utan någon PC inblandad. Man ska alltså kunna strömma VR-innehåll direkt från molnet, via HTC 5G Hub till VR-headsetet HTC Vive Focus.

Vi får inte testa HTC 5G Hub när vi besöker montern, utan de enheter som finns här är antingen i glasburar eller märkta med stora skyltar som säger just att man inte får röra. Enheten är hur som helst utrustad med ett batteri på 7660 mAh och använder Android 9 Pie.

På mässan har bland annat LG, Samsung, Xiaomi och Huawei visat mer eller mindre färdiga 5G-mobiler. Ytterligare tillverkare, till exempel Sony och Oneplus har visat prototyper som visas upp och där man demonstrerar hastigheten, men där designen är helt dold i skyddande skal och inga egentliga funktioner visas upp.