Ny smartphone?

HTC presenterar ”överraskning” på måndag

HTC har publicerat en teaser på sin hemsida, där man låter meddela att en nyhet är på gång så snart som på måndag.

En så kallad teaser på HTC:s taiwanesiska sajt vittnar om att en ny enhet kan komma att presenteras så snart som måndagen den 20 mars.

Publicerad Uppdaterad

Senast smartphone-tillverkaren HTC släppte en ny produkt var i januari, då man presenterade det nya flaggskeppet U Ultra. Men en ny smartphone tycks vara på gång redan på måndag. Det tror i alla fall flera bedömare, efter att HTC nu publicerat en så kallad teaser som skvallrar om saken på sin sajt. HTC bjuder sannerligen inte på särskilt mycket information i sin teaser, utan nöjer sig med orden ”Spring is coming” (Våren är här) mot en tämligen intetsägande bakgrund. I övrigt meddelar man kort och gott att man har ”en oväntad överraskning” att presentera den 20 mars. 

HTC har aviserat att man kommer att fokusera helt och hållet på enheter i toppsegmentet i år, då man vill begränsa sin produktportfölj till telefoner som har god vinstmarginal. I samband med att man släppte U Ultra i januari avslöjade HTC också att ambitionen är att släppa åtminstone sex eller sju telefoner ytterligare, varav en sägs få Qualcomms nya Snapdragon 835-chipp under skalet. Sannolikheten att det är just den telefonen som ska visas upp på måndag är emellertid låg, eftersom det var så pass nyligen som U Ultra dök upp. 

Spekulationerna handlar just nu om att det skulle kunna röra sig om en variant av U Ultra, men det kan förstås handla om någon annan typ av hårdvara också. 

U Ultra lanserades den 12 januari och är en 5,7-tumsenhet med Snapdragon 821-processor, bakkamera på 12 megapixlar och en separat skärm för kortfattad information enligt samma princip som LG:s V10 och V20-telefoner. HTC lanserade tillsammans med telefonen även en AI-assistent kallad Sense Companion som dock ännu inte är klar och ska släppas vid ett senare tillfälle i år.