Visades utan förvarning

Huawei P40-prototyp på bild under oväntad förhandsvisning

Ingående bilder har publicerats på en prototyp av vad som ser ut att vara kommande Huawei P40.

Publicerad Uppdaterad

Det var under förra veckans lansering av vikbara Mate XS som en anställd på Huawei fick för sig att presentera även den kommande P40 i form av en tidig prototyp. Webbplatsen Digitaltrends som var på plats utnyttjade detta faktum och fick även tillåtelse att ta ett par bilder på den ännu inte lanserade telefonen. Sajten fick inte möjlighet att ta bilder av framsidan av telefonen, med den sluttande skärmen, men intygar att det handlade om en skärm som går ner över kanten inte bara på sidorna utan även i botten av skärmen. Vidare säger de att telefonen har bekvämt rundade hörn och kanter så att den känns bra i handen. 

Tre kameror och kodnamn

På baksidan av telefonen, som är den sida Digitaltrends haft möjlighet att ta bilder av, ser vi tre kameralinser och en TOF-kamera vilket pekar på att det här är P40 och inte den mer påkostade P40 Pro som enligt läckor ska ha fler kameralinser. Att en av kamerorna här är en teleskopzoom är uppenbart. 

På baksidan ser vi även namnen Blink och Polarie där vi väntade oss att det skulle stå Leica respektive Huawei, men Huawei brukar skriva den här typen av kodnamn på sina prototyp-enheter.

Kraftfullt batteri

Digitaltrends som alltså fick tillfälle att titta närmare på telefonen rapporterar att den är snarlik i storlek jämfört med P40 men något tjockare. Det här gör att man kan vänta sig ett mera kraftfullt batteri, något som dock inte ska göra att telefonen blir påtagligt mycket tyngre.

I övrigt har formen tydliga likheter med både P30 och föregångaren P20, eftersom kamerorna är placerade i kanten och inte som i höstens Mate 30 i en cirkel på baksidans mitt. I botten av telefonen finns en usb-c-kontakt, men ingen vanlig 3,5-millimeters hörlursingång. Det hade å andra sidan inte heller P30.

Huawei har bekräftat att P40-familjen ska lanseras i Paris den 26 mars. Det sa Richard Yu, Huawei-chefen själv när bolaget förra månaden lanserade Mate XS.