Med armbandet som handkontroll

Huawei tar patent på smartwatch för gaming

Skräddarsydda gamingtelefoner har varit i ropet ett tag. Huawei tycks dock tänka steget längre och har nu tagit patent på en minst sagt udda smartwatch för gaming.

Publicerad Uppdaterad

Att spela spel på en smartwatch låter ju spontant ungefär lika smidigt som att spela flygel med boxhandskar. Men Huawei har en riktigt spännande lösning på gång, som nu uppmärksammats av den nederländska sajten Letsgodigital. Ett färskt patent visar nämligen upp en enhet vars armband används för styrningen, snarare än skärmen eller knappar runt den. Det hela förutsätter att man tar av sig klockan och håller den i armbandet framför sig med båda händerna, något som gör att armbandets båda sidor får motsvarande funktioner som en handkontroll till en spelkonsol. En annan variant som visas upp är att man kan styra till höger och vänster genom att dra i respektive sida av armbandet, men det är oklart huruvida det handlar om en alternativ metod för att styra spelet eller om det är ett komplement till touchkontrollerna. 

Fyrkantig skärm

Till skillnad från Huaweis andra smarta klockor så har man försett klockan som illustreras i de inlämnade dokumenten med en fyrkantig skärm. Möjligen handlar det om en design som bara använts i patentansökan, men å andra sidan är det förstås inte orimligt att tänka sig att en fyrkantig skärm är aningen bättre lämpad för spel än en rund. Huawei ansökte om patentet i december förra året, men man har tidigare ansökt om liknande patent i Kina, något som indikerar att man kan ha jobbat på saken under flera års tid. Å andra sidan är det just ett patent och inget annat vi snackar om, något som ingalunda innebär en garanti för att konceptet blir verklighet. 

Källa