Enligt Huaweichef

Huawei: "Vi gör Nexus i år igen"

Ett nytt uttalande från en Huawei-chef sätter ryktena om kommande Nexusmobiler i spinn.

Publicerad Uppdaterad

Nexus 6P är nog en av de mest uppskattade mobilerna i Nexus-serien, även om storleken inte är för alla. När Nexus 6P och 5X lanserades gick Google ut med att detta var den modell man såg framöver, en X-modell som en prisvärd basplattform, och en P-modell med extra allt.

Vidare har ryktena varit rätt samstämmiga kring att HTC i år ska göra två Nexusmobiler, vilket logiskt nog har tolkats som att både nya P och X-modellen kommer att vara tillverkade av HTC i år.

Men sedan har vi det uttalande som Charlene Munilall, Huaweis chef för konsumentprodukter i Sydafrika gjorde i en intervju i samband med att Huawei lanserade nya modeller i Sydafrika.

"Vi gör förresten Nexusen i år igen"

Charlene Munilall borde vara tillräckligt högt upp i organisationen för att ha koll på kommande produkter, så vad betyder uttalandet? Att HTC trots allt bara gör en Nexusmobil? Att det blir tre Nexusmobiler i år? Att Google räknar med att få ut en generation Nexusenheter till innan året är slut? Eller vet hon trots allt inte vad hon talar om?

Här nedan är uttalandet på engelska, i sitt sammanhang:

“The Nexus product is a very niche product… the techies love it but there’s a very small number of people that buy it. Hence Cellucity only brought 300… into the country,” she explained.

“…The operators generally don’t take up the Nexus device,” Munilall added.

“That said, the distributors, our open market, do bring in the device, that’s how Cellucity got it… and that will still be the same this year. We’re doing the Nexus again this year, by the way,” she explained.

Källa