Gemensam version

Ice Cream Sandwich - Android för alla

När Google släpper nästa generation av Android under fjärde kvartalet blir det samma version av systemet för alla typer av Android-enheter, från små telefoner till stora surfplattor.

Publicerad Uppdaterad

Nu har Google presenterat Ice Cream Sandvich (ICS), den kommande Android-versionen som ska förena de två separata spår som man fram tills nu haft för mobiltelefoner och surfplattor.

ICS ska kunna köras på alla Android-enheter oavsett storlek och appar som skrivs för ICS ska automatiskt anpassas så att de ser bra ut och fungerar på den enhet som användaren har. Gränssnittet kommer också att vara enhetligt och kommer till stor del att bygga vidare på den nya gränssnittet som introducerades för surfplattor i Android 3.0.

När det gällde nya funktioner i ICS var Google relativt sparsamma med informationen, inte så konstigt med tanke på att de första telefonerna kommer att kunna uppgraderas först under fjärde kvartalet i år.

Funktioner för att känna igen och följa när olika personer rör sina ansikten framför en kamera presenterades också, något som bland annat kan användas under videosamtal med flera personer då ansiktet på den som pratar automatiskt hamnar i fokus.