https://www.mobil.se/nyheter/inga-koer-nar-iphone-xr-slapptes
566097
Nyheter
Tomt på gatan i Sydney

Inga köer när Iphone XR släpptes

Köerna utanför Apples flaggskeppsbutik i Sydney, Australien, brukar vara ett tidigt tecken på hur stort intresset är för en ny Apple-produkt. Men när det gäller Iphone XR så uteblev köerna helt och hållet när man slog upp portarna på fredagen.

Man kan förstås fråga sig huruvida de klassiska köerna till Apple-butiker är motiverade nuförtiden. Förhandsbokningar har blivit allt vanligare, och om väntetiderna inte dragit iväg alltför mycket, så är behovet av att komma över den senaste enheten snabbt kanske inte lika skriande. Att intresset för att köa för ett exemplar av nya Iphone XR inte är på topp framgår hur som helst med all önskvärd tydlighet. Detta då det inte förekom några köer överhuvudtaget när Applebutiken i Sydney öppnade i morse, på den första försäljningsdagen för Iphone XR. 

Bara en handfull personer

Det var enligt Cnet bara en handfull personer som hade samlats utanför butiken på morgonen, och enligt personalen ska det ha handlat om personer som avtalat tid för att plocka upp förbokade enheter. Även köerna när Iphone XS och XS Max släpptes i butikerna var ovanligt glesa i år. Dessutom förekom det överhuvudtaget inte att folk köade i flera dagar. Bristen på köer kan därmed förmodligen avskrivas som en intresse-indikator. För allt tyder på att såväl XR som XS och XS Max är mycket populära enheter. Iphone XR släpps även i Sverige idag.