Annons

Face ID inte bara ett komplement enligt stjärnanalytikern

”Ingen Iphone får fingeravtrycks-sensor 2018”

Analytikern Ming-Chi Kuo har sannerligen inte legat på latsidan på sistone. Knappt har han hunnit fastslå att samtliga Iphone-enheter får Face ID 2018 innan han nu dessutom hävdar att de även kommer att sakna fingeravtryckssensorer helt och hållet.

Publicerad Uppdaterad

Jo, Iphone X har Face ID och saknar fingeravtryckssensor. Men få trodde nog att Face ID skulle bli en permanent lösning som helt och hållet ersätter gamla Touch ID, det vill säga Apples fingeravtryckssensor. Men den oftast korrekt informerade analytikerstjärnan Ming-Chi Kuo vid analysfirman KGI Securities påstår nu precis den saken. 

Face ID till 100 procent

Kuo har redan tidigare hävdat att samtliga Iphone-enheter under 2018 ska få Face ID. Han har även hävdat att en kommande version av Ipad Pro ska begåvas med teknologin. Men nu menar Kuo alltså att Apple rätt och slätt också kommer att slopa Touch ID på samtliga mobila enheter nästa år. Således skulle Face ID snarare än ett komplement bli den enda lösningen för autentisering och inloggning. 

Ej temporär lösning

Många bedömare menade att Face ID-lösningen på Iphone X var en kompromisslösning, som var resultatet av Apples misslyckade försök att skapa en fingeravtrycksläsare placerad under skärmglaset. Och en allmän uppfattning har varit att Apple skulle jobba vidare med den teknologin. Men så tycks alltså inte vara fallet. Huruvida Kuo har rätt återstår förstås att se, men hittills har han ett smått sanslöst facit när det handlat om förhandsuppgifter och förutspåelser kring Apple. 

Källa