https://www.mobil.se/nyheter/ios-11-kontrollcenter-st-nger-inte-av-bluetooth-och-wifi
564034
Nyheter
Feature, inte en bugg

Ios 11 kontrollcenter stänger inte av Bluetooth och wifi

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/Kontrollcentret.png?itok=detY6W1a', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/Kontrollcentret.png?itok=3LFKjLad', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/Kontrollcentret.png', w: 1200, h: 675, title: ' ' },]
De som tror att Bluetooth och Wifi-knapparna i kontrollcentret på Iphone med nya Ios 11 slår av och på Bluetooth och Wifi må vara ursäktade, men de har fel.

En av nyheterna i Ios 11 till mobilen är ett omdesignat kontrollcenter där användaren hittar snabbgenvägar till inställningar man ofta behöver komma åt. En del kommentatorer har klagat på att de nya ikonerna i snabbgenvägarna är för stiliserade och svåra att skilja från varandra, men en en annan aspekt är att funktionerna inte heller alltid gör det man tror.

Detta gäller framför allt Wifi- och Bluetooth-knapparna. Det logiska vore att de slog av eller på Wifi och Bluetooth, men faktum är att de bara avslutar alla befintliga uppkopplingar mot andra enheter och nät, men lämnar radiodelen på. Den främsta anledningen till att man slår av dessa är förmodligen att man har en strulande uppkoppling, och det löses ju lika bra på detta sätt, men många slår också av wifi och Bluetooth som batterisparåtgärd eller av säkerhetsskäl, och det gör man alltså förgäves med kontrollcentret. Funktionen för det hittar du fortfarande under inställningarna.

Detta är, som det brukar heta, inte en bugg utan en feature. Apple säger sig ha valt denna lösning för att funktioner som Airdrop och Airplay ska fortsätta fungera. Du behåller också Bluetooth-förbindelsen med Apple watch (som mycket väl kan vara en av de strulande uppkopplingar du ville åtgärda genom att slå av och på Bluetooth). Detta framgår också i Apples egna dokumentation.

Källa