Annons

Trist

Ios 9 gör att vissa spel slutar funka

Har du gamla spel till din telefon som du fortfarande spelar kommer Ios 9 att innebära problem i vissa fall.

Publicerad Uppdaterad

Digitala spel för med sig såväl fördelar som nackdelar. Smidigheten att inte behöva bry sig om skivor eller spelkassetter och att bara ha alla spel ett klick bort är såklart den stora fördelen. Vill du se det lite bistert är såklart nackdelen att du halvt om halvt bara hyr spelen på okänd tid eftersom de kan sluta fungera utan större notis.

Det är precis vad som hänt med vissa titlar på App Store. Ett gäng äldre spel har slutat fungera i och med hoppet till Ios 9. Olika delar av operativsystemet som förnyats gör att spelen helt enkelt inte fungerar längre och om du har tur sitter utvecklaren redo med en uppdatering som löser problemet någonstans kring släpp av den nya versionen, men alla spel har inte sådan tur.

Lite tyngre spel som Bioshock, Back to the Future, Sam & Max och Tales of Monkey Island försvinner under en kort tid i väntan på uppdatering, som har bekräftats komma, medan andra spel inte har fullt så mycket tur.

Spel som det förhållandevis dyra Monster Hunter Freedom unite kommer inte att uppdateras och fungerar inte, punkt slut. Trots att spelet bara är ett år gammalt.

Det gäller även andra mindre spel och appar i olika utsträckning, givetvis beroende på om utvecklaren har tid, lust, ork eller resurser att åtgärda problemen.