Nyheter
https://www.mobil.se/nyheter/ios-93-ute-nu-gratis-nedladdning
561076
Mindre blått ljus

Ios 9.3 ute nu – gratis nedladdning

Nu finns Ios 9.3 att ladda ner till Iphone och Ipad.

Den nya versionen av Ios har släppts och den innebär framförallt att Ipad och Iphone för stöd förfunktionen Night Shift som innebär att skärmen kan växla till ett varmare färgspektrum på kvällen och därmed hjälpa dig att sova bättre. Ios 9.3 innebär även att Apples appar Anteckningar och Hälsa förbättras samt funktionerna för Ios i bilen och extra funktioner för de som använder Ipad i skolor.

När du uppdaterat din Ipad eller Iphone kan du aktivera Night Shft-funktionen genom att gå till Inställningar och sedan välja "Visning och ljusstyrka". Där kan du välja at funktionen ska aktiveras autoatiskt enligt ett schema, eller att den ska gå igång direkt när du väljer det manuellt bara. Funktionen syns tydligt direkt när du aktiverar geno att skärmen får en tydlig rödbrun ton.

Ikväll uppdaterade Apple även operativsystemet i Apple TV som fick funktioner för att samla flera appar i en mapp på hemskärmen. För att underlätta textinmatning kan man numera även diktera och då även användarnamn och lösenord, något som annars kan vara ganska krångligt att mata in via skärmtangentbord och fjärrkontroll.