https://www.mobil.se/nyheter/iphone-8-s-gs-f-58-tumssk-rm
563009
Nyheter
Ramlösa

Iphone 8 sägs få 5,8-tumsskärm

Få man tro den japanska nyhetstjänsten Nikkei täcks hela framsidan av Iphone 8 av en 5,8-tumsskärm, samtidigt som det lanseras mer konventionella modeller.

Nikkei sällar sig till en del andra rykteskällor och talar nu om en 5,8-tumsskärm på Iphone 8. Det är dock något missvisande, då bara 5,1 - 5,15 tum av skärmytan ska visa skärmbilden. Resten ska vara en "funktionsyta" där bland annat en virtuell hemknapp ska finnas. Skärmen sägs vara av Oled-typ. Uppgifterna överenstämmer med de från Appleanalytikern Ming Chi-Kuo på KGI Securities.

Samtidigt ska två mer konventionella Iphonemodeller med LCD-display släppas, kallade Iphone 7s och 7s Plus med de vanliga skärmstorlekarna 4,7 och 5,5 tum. 2018 tror man att alla Iphones ska få Oled-display.

Iphone 8 påstås också få en ny frontkamera som ska kunna ta 3d-selfies (det låter som två frontkameror i våra öron) och använda ansiktsigenkänning för att låsa upp telefonen i stället för att ha en fingeravtrycksläsare. Det hela ska höja priset till nära 10 000 kronor vilket lär värma hjärtat hos de Applefanatiker då en Iphone var något man kunde skryta med att man hade. Iphone 7s och 7s Plus väntas ligga i samma prisklass som dagens modeller.

Om ryktet ovan stämmer förefaller det oss osannolikt att Iphone 8 verkligen kommer att heta just det, även om det säkert är det interna arbetsnamnet just nu. Mer troligt är att den får ett namn som anspelar på att Iphone 10-årsjubilerar, såsom Iphone X eller Iphone Anniversary Edition.

Relaterade artiklar