Väntetiden nu avsevärt kortare

Iphone X-produktionen når full fart

Väntetiden på en Iphone X har nu minskat drastiskt från tidigare 5-6 veckor till 1-2 veckor. Enligt analytikern Ming-Chi Kuo vid KGI Securities så beror det hela på att Apple nu har fått upp produktionstakten i full fart.

Publicerad Uppdaterad

Iphone X är en komplicerad telefon att tillverka. Det fick Apple bittert erfara inför lanseringen av enheten i slutet av oktober. Till en början var produktionsvolymerna näst intill katastrofalt små, och uppgifter om diverse flaskhalsar och tekniska problem avlöste varandra i en strid ström. Tillgången på telefonen var således minst sagt begränsad vid släppet och väntetiderna drog snabbt iväg uppemot 5-6 veckor. Men nu tycks man ha fått ordning på produktionen, och väntetiden på en enhet är nu nere på 1-2 veckor. 

Nu på 14 nya marknader

Än mer anmärkningsvärd är den förhållandevis korta väntetiden med tanke på att telefonen i fredags släpptes på ytterligare 14 marknader. Enligt den ofta välunderrättade Apple-experten Ming-Chi Kuo vid analysfirman KGI Securities så handlar det hela om att Apple har löst problemen med flaskhalsar och därmed lyckats få upp produktionstakten markant. Enligt Kuo ska man under veckorna innan lanseringen ha legat på en produktionsvolym på mellan 50 000 och 150 000 enheter per dag, för att nu ha kommit upp i mellan 450 000 och 550 000 enheter per dag. Men det finns förstås också en möjlighet att efterfrågan på telefonen har minskat kraftigt efter den initiala hypen. 

Källa