Teaser på Twitter förbryllar

Kan Nokia ha en renodlad gaming-telefon på gång?

Gamingtelefoner har blivit lite av en trend på sistone, och nu tycks även HMD Global kunna ha en enhet på gång i segmentet. Åtminstone att döma av en minst sagt förbryllande tweet som nu dykt upp.

Publicerad Uppdaterad

Gamingtelefoner har utan tvekan blivit en grej. Det började med Razer Phone och efter det har märken som Asus, Honor, ZTE och Xiaomi hakat på. Och nu ser det ut som att även HMD Global har en gamingfokuserad Nokia-enhet på gång. Det är ett teaserklipp som publicerats på Nokias officiella Twitter-konto i Indien som antyder saken. Det tio sekunder korta klippet visar en silhuett av vad vi får anta är en telefon som ackompanjeras av texten ”Are you ready to #GameOn”. Det märkliga är att HMD Global aldrig någonsin nämnt att man skulle ha en dylik produkt under utveckling och man kan förstås inte utesluta av att det handlar om något annat än en telefon.

Knappast Nokia 9 

För bara några dagar sedan skulle man ha kunnat tänka sig att det handlade om det kommande flaggskeppet Nokia 9, som i så fall skulle kunna vara rustad med egenskaper som gör den speciellt lämpad för gaming. Men det känns i nuläget som ett riktigt långskott, efter att det kommit uppgifter om att den enheten blivit försenad och kommer att presenteras tidigast i samband med Mobile World Congress i Barcelona i slutet av februari. Någon annan information om den mystiska enheten finns överhuvudtaget inte och inlägget har nu plockats bort. Vad som ligger bakom tweeten tycks vi helt enkelt få vänta på att få veta.

Källa