Uppgifter från källor med insyn

”LG blir Apples andra OLED-leverantör”

LG vill ha en större bit av OLED-kakan.

Apple ska enligt färska uppgifter från källor med insyn i saken stå i begrepp att börja anlita LG som leverantör av OLED-skärmar. Därmed gör sig Apple mindre beroende av Samsungs som leverantör på området, även om relationen med LG får en relativt blygsam start.

Publicerad Uppdaterad

OLED-avtalet som Apple sedan tidigare har med Samsung involverar inte mindre än 100 miljoner OLED-skärmar till Iphone X, och att Apple letar efter en alternativ leverantör är därmed inte särskilt konstigt. Dels handlar det om att kunna pressa priserna på OLED-skärmar, dels handlar det om att inte vara helt beroende av en enda leverantör, om en bristsituation skulle uppstå. Och nu kommer uppgifter från källor med insyn i saken som gör gällande att Apple har kommit överens med LG. Det handlar enligt uppgifterna till en början om mellan 2 och 4 miljoner OLED-skärmar avsedda för en av de tre Iphone-modeller som Apple förväntas släppa i höst. LG ska samtidigt och succesivt försöka öka sin kapacitet.

Alla tjänar på saken

Det kanske kan tyckas märkligt, men det hela innebär sannolikt en viss lättnad för Samsung också. Inte minst med tanke på att Apple ska ha dragit ned på sina beställningar tämligen drastiskt i vintras, något som självfallet innebär en hel del problem för vilken leverantör som helst vid sådana volymer som det handlar om när det gäller Iphone. Således lär alla var nöjda och glada om Apple får till stånd ett bra samarbete med LG. Ingenting har dock bekräftats av vare sig Apple eller LG, och uppgifterna bör därmed tas med en nypa salt. 

Källa