2 procent har fått gå

Nedskärningar hos Razer kan hota mobilverksamheten

Efter att gaming-hårdvarutillverkaren Razer sagt upp 30 personer, så ställs nu en rad frågor kring huruvida mobilverksamheten på företaget kan vara hotad.

Publicerad Uppdaterad

För ett par år sedan gav sig gaming-hårdvarutillverkaren Razer in på mobilmarknaden med sin gamingfokuserade enhet Razer Phone. Sedan dess har man även hunnit släppa uppföljaren Razer Phone 2, men huruvida det blir någon Razer Phone 3 är desto mer osäkert. Razer har nämligen avskedat två procent av sin personalstyrka (30 personer), och enligt källor till sajten Droidlife så ska merparten av dem ha jobbat med just mobilutvecklingen på företaget. Sajten skriver att det även finns annan information som bekräftar att ett flertal personer har lämnat just mobilenheten hos företaget under februari månad, men exakt vad det handlar om för information redogör man däremot inte för. Razer bekräftar själva i ett uttalande att man sagt upp 30 personer, men specificerar inte vilken avdelning de jobbat på. 

Vissa projekt har lagts ned

Razer skriver i sitt uttalande att vissa delar av mobilpersonalen har fått gå och att andra fått nya uppgifter på andra håll inom företaget. Men man skriver även att man ser stora möjligheter inom mobil gaming och hävdar att man kommer att fortsätta investera i kategorin genom ”en kombination av hårdvaru- och mjukvaruinitiativ”. Dessutom lovar man att Razer Phone 2 kommer att fortsätta finnas på butikshyllorna och att man inte kommer att upphöra med stöd för telefonen. Man medger dock att flera projekt har lagts ned och skriver att man vill fokusera sina resurser på ”nyckelprojekt” samt på att förbättra lönsamheten. Uttalandena är med andra ord långt ifrån glasklara, men att mobilmarknaden är tuff råder det inget tvivel om. Och möjligen blir Razer Phone 2 den sista mobilen från företaget.  

Källa