Svårare än de trodde

Ännu fler förseningar för Fitbits smartwatch

Efter rykten om produktionsproblem på flera områden kan nu Fitbits nya smartwatch komma att försenas ännu mer, alternativt lanseras utan någon butik för tredjeparts-appar.

Publicerad:

3 jul 2017 - 09:46

Uppdaterad:

3 jul 2017 - 09:46

Rapporterna om att Fitbits första riktiga smartwatch är försenad har avlöst varandra under våren. Problemen ska bland annat ha rört utformningen av enhetens GPS-antenn, liksom produktionssvårigheter med vattentätheten. Fitbit har dock konsekvent viftat bort uppgifterna och kallat dem felaktiga, även om vi fortfarande inte sett röken av någon smartwatch från företaget. De senaste uppgifterna gjorde gällande att enheten kan lanseras tidigast ”någon gång till hösten”. Och även nu, när det kommer uppgifter om att man inte kommer att få klar appbutiken till lanseringen i höst, tillbakavisar Fitbit uppgifterna. 

Kan lanseras utan tredjeparts-appar

Det är källor till affärspublikationen Bloomberg som hävdar att utvecklingen av en appbutik för tredjeparts-appar ska ha visat sig vara svårare än Fitbit först trott. Så svårt att man nu riskerar att eventuellt tvingas lansera klockan utan tillgång till tredjeparts-appar. Det säger sig självt att ett decimerat ekosystem av det slaget knappast är att betrakta som optimalt. Enligt Bloombergs källor ska även ett samarbete med svenska Spotify om en integrerad version av streamingtjänsten ha kommit av sig, då man inte lyckats komma överens. Vidare sägs Fitbit även ha ambitionen att förse klockan med funktionalitet för mobilbetalningar, men hur det går med den biten förtäljer inte historien.

.

.

 

.