https://www.mobil.se/nyheter/nu-har-whatsapp-business-slappts-aven-for-ios
566770
Nyheter
Har funnits för Android under lång tid

Nu har Whatsapp for Business släppts även för IOS

Whatsapp for Business har blivit en allt mer populär app för företag som vill kommunicera med sina kunder, och nu finns tjänsten tillgänglig även för IOS.

Facebook har förstås insett att man kan tjäna pengar på att låta stora företag betala för att använda deras kommunikationstjänst Whatsapp. Därför har man lanserat Whatsapp for Business, en helt fristående app som förenklar processen för företag som vill kommunciera med sina kunder. Appen ger möjligheten att tillhandahålla förtetagsinformation och kontaktuppgifter direkt via plattformen, och dessutom kan den användas för att generera automatiserade hälsningsmeddelanden och för att snabbt svara på vanliga frågor som kunderna har. Det går även att plocka fram statistik av olika slag. Kruxet är bara att appen hittills varit helt förbehållen Android, men den saken har det nu till slut blivit ändring på. IOS-versionen har nu nämligen lämnat betastadiet och lanserats i en skarp version.

Utrullningen har skett utan några fanfarer, och det var sajten WA Betainfo som först upptäckte att appen fanns i den mexikanska versionen av App Store. Efter det har det kommit uppgifter om att företag i både Frankrike och Brasilien nu börjat använda IOS-appen. Facebook meddelade så sent som i januari att Whatsapp for Business skulle rullas ut över hela världen, men det är oklart exakt hur långt man hunnit med den saken. I den svenska versionen av App Store står den dock inte att finna ännu. 

Annons

Ämnen