Annons

Inte bara de med fastpris

Nu kan alla Tre-kunder få wifi-samtal

Tre låter nu alla abonnemangskunder ringa med wifi-samtal.

Publicerad Uppdaterad

Tre är den enda operatören i Sverige som erbjuder wifi-samtal. Tjänsten gör det möjligt att ringa, ta emot samtal samt skicka och ta emot sms även på platser där du inte har mobiltäckning. Det som krävs är att du är ansluten till ett trådlös nätverk (wifi) och har en telefon som stödjer tekniken. Tidigare krävdes även att man hade ett fastprisabonnemang hos Tre, men nu ska tjänsten fungera på alla abonnemang för röstsamtal, såväl privat som företag.

Wifisamtal är tillgängligt i de senaste telefonerna från Apple, Samsung och Sony. För att aktivera tjänsten måste man gå in i inställningarna i telefonen och välja att just aktivera wifi-samtal. Då använder telefonen automatiskt wifi-samtal när mobiltäckningen blir för dålig, förutsatt då att du är ansluten till ett wifi-nät.

Apple Iphone, Sony och Samsung

De telefoner som ska fungera är Apple Iphone 5c, 5s, 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, Iphone SE, 7 och 7 Plus. Samsung Galaxy A3 (2016), A5 (2017), S6, S6 Edge, S7, S7 Edge. Sony Xperia Z5, Z5 Compact, Z5 Premium, X, X Compact, XZ. För att det ska fungera bör du se till att ha den senaste versionen av telefonens systemprogramvara. Tre jobbar löpande för att få fler telefoner kompatibla med tjänsten.

Källa