1
1
https://www.mobil.se/nyheter/nu-kommer-nya-funktionen-dagsform-till-fitbit
571188
Nyheter
falskt
Även EKG i Charge 5

Nu kommer nya funktionen Dagsform till Fitbit

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/fitbit_premium_daily_readiness_high_ios_screens.jpg?itok=_-9sISbb', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/fitbit_premium_daily_readiness_high_ios_screens.jpg?itok=4pfQkLdi', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/fitbit_premium_daily_readiness_high_ios_screens.jpg', w: 2000, h: 1191, title: ' ' },]
Fitbit slår nu på två utlovade funktioner.

När Fitbit lanserade aktivitetsarmbandet Charge 5 presenterade man även den nya funktionen Dagsform, som dock skulle komma först senare. Nu är det "senare", och Fitbit har börjat aktivera Dagsform för användare som har Charge 5, Sense, Versa 3, Luxe och Inspire 2. För att ha tillgång till Dagsform behöver du dessutom prenumerera på Fitbits premiumtjänst.

Dagsform lägger samman information om din aktivitetsnivå, sömn och stresshantering, och talar sedan om för dig om det är en dag för träning eller återhämtning. Det tar fyra dagar efter att funktionen aktiverats innan du får dina första mått på din dagsform, som då kommer som en siffra från 1 till 100. På så sätt påminner Dagsform om Garmins funktion Body Battery. Garmins funktion kräver dock inte ett premium-abonnemang.

Fitbit passar även på att slå på EKG-mätning i aktivitetsarmbandet Charge 5. EKG-mätningen gör en kontroll om du har tecken på hjärtflimmer, vilket är den vanligaste hjärtåtkomman och potentiellt hälsofarligt. EKG-mätning finns sedan tidigare i bland annat Fitbit Sense, och för den delen i många andra tillverkares klockor, men nu ska alltså den utlovade funktionen vara aktiverad även i Fitbit Charge 5.