https://www.mobil.se/nyheter/nya-ipad-pro-modellerna-blir-svindyra-att-reparera
566118
Nyheter
Inget man vill tappa i marken

Nya Ipad Pro-modellerna blir svindyra att reparera

Vi behöver sannolikt inte tala om för dig att du ska vara försiktig med dina elektronikprylar. Men det finns all anledning att vara lite extra om sig och kring sig om man köper någon av Apples nya Ipad Pro-enheter.

Det var så sent som igår som Apple offentliggjorde sina nya Ipad Pro-modeller på 11 respektive 12,9 tum. Och man kan inte klandra den som blir sugen på ett exemplar. Men man bör ha i åtanke att reparationskostnaderna för de nya modellerna skjuter i höjden ordentligt. Om felet som upptäcks inte omfattas av Apples garanti så ligger reparationskostnaden i Sverige på 5 809 kronor för 11-tumsenheten och svindlande 7 609 kronor för 12,9-tumsvarianten. 

Läge att skaffa försäkring

Reparationskostnaderna ligger därmed på en bra bit över 50 procent av inköpspriset för någon av enheterna. 11-tumsvarianten börjar på 9 695 kronor och 12,9-tumsenheten kostar från 11 995 kronor i Sverige. Den som slår till på någon av enheterna bör åtminstone överväga att skaffa Apples tilläggsförsäkring, som förvisso kostar en hel del, men som å andra sidan är betydligt billigare än en reparation.