Läcka från skärmskyddstillverkare

Nya Pixeltelefonerna kan presenteras den 15 oktober

Läckta bilder på Googles kommande telefonmodell Pixel 4 skvallrar om att årets lansering kan ske något senare än vanligt.

Publicerad Uppdaterad

Google brukar normalt sett offentliggöra sina Pixeltelefoner i början av oktober, bara kort efter att man släppt en ny version av Android. Telefonerna är ju tänkta som ett slags referensenheter kring vad en Androidtelefon ska kunna göra, och är alltid först att förses med nya versioner av Android. Av den anledningen är de nya Pixeltelefonerna intressanta även i vår del av världen, även om Google inte säljer telefonerna i Sverige. Men i år kan vi få vänta lite längre än vanligt på offentliggörandet av de nya telefonerna Pixel 4 och Pixel 4 XL. Åtminstone att döma av de läckta bilder föreställande telefonerna som nu publicerats av den ofta korrekt informerade techläckaren Evan Blass, även känd på Twitter som @evleaks. 

Det tycks vara en skärmskyddstillverkare som ligger bakom bilderna på Pixel 4, vars skärm visar datumet den 15 oktober 2019. Det är inte helt ologiskt att Google väljer ett lite senare datum, då man faktiskt varit nästan en månad senare med att släppa årets version av Android än vad man var 2018. I övrigt tycks bilden med datumet bekräfta att telefonen får smala kanter på tre sidor och en förhållandevis rejäl ”panna” där bland annat selfiekameran huserar. En annan bild från samma källa påstås visa Pixel 4 XL, det vill säga den större enheten, tillsammans med information om hårdvaran. Om informationen stämmer så får den Qualcomms ordinarie Snapdragon 855-chipp snarare än plusversionen, och dessutom blir skärmen med sina 6,23 tum något mindre än väntat. 

Detaljer bekräftade av Google själva

Redan för lite mer än en månad sedan bekräftade Google själva i en bloggpost att kommande PIxel 4 kommer att få säker ansiktisigenkänning och geststyrning via det egna Project Soli som använder radar för att känna av rörelser nära enheten och avstånd till objekt. Ansiktsskanningen fungerar snarlikt den som sitter i Iphone, men i Googles version ska du kunna ta upp telefonen och få den upplåst i en och samma rörelse, utan att behöva trycka på skärmen eller svepa.

Källa