Kameraklassikern ångar på med mobiler

Nya smartphones från Polaroid

Polaroid Cosmo K.

Det klassiska kameravarumärket Polaroid pryder nu mer en mängd olika konsumentelektronik-produkter. Nu har man till exempel släppt ett gäng mobila enheter i budgetsegmentet.

Publicerad Uppdaterad

Beroende lite på när du är född så innebär Polaroid antingen ett klassiskt kameramärke eller ett obskyrt varumärke som sitter på förhållandevis billig konsumentelektronik av olika slag. Oavsett vilken kategori du tillhör så är det åtminstone en smula intressant att man nu släpper ett antal nya Android-telefoner under varumärket Polaroid. Och nej, kamerorna är inte särskilt imponerande. 

Även en surfplatta

Vi har sett mobiltelefoner under Polaroids varumärke tidigare och den här gången handlar det om två nya telefoner på 5 respektive 5,5 tum samt även en surfplatta kallad Polaroid Jet C7 Tablet. Den mindre av telefonerna heter Cosmo K och har en fyrkärnig 1,3 GHz-processor, 1 GB arbetsminne, kamera på 13 megapixlar och ett batteri på 2 800 mAh. Den större telefonen kallas Cosmo K Plus och har förutom den större skärmen samma specifikationer som lillebror. Surfplattan är även den en budgethistoria med fyrkärnig 1 GHz-processor , 1 GB arbetsminne och kamera på 5 megapixlar. Än så länge är enheterna enbart tillgängliga i Mexiko. 

Källa