https://www.mobil.se/nyheter/officiell-h-r-r-xiaomis-gamingmobil
565140
Vätskekylning i prestandamonster

Officiell: Här är Xiaomis gamingmobil

Xiaomiägda Black Shark har officiellt visat upp sin nya spelmobil vid ett lanseringsevent i Peking. Det handlar om en telefon som har både vätskekylning och topprestanda, men ryktena om högre uppdateringsfrekvens på skärmen tycks inte stämma.

Black Shark är ett fristående bolag, men Xiaomi är den främsta investeraren och nu har bolaget lanserat den gamingmobil som det ryktats en tid om. Det handlar givetvis om en telefon med påkostad prestanda, Qualcomms Snapdragon 845 tillsammans med 6 eller 8 GB arbetsminne borende på vilken version du väljer. Om den kommer till Sverige är dock i dagsläget mycket oklart och i så fall får vi troligen vänta på en anpassad modell eftersom det här troligen handlar om en telefon primärt för den kinesiska marknaden.

Fysiska spelkontroller

Telefonen har ett par unika egenskaper som ska göra den särskilt passande som spelmobil i jämförelse med andra mobiltelefoner och till dessa hör en spelkontroll du kan ansluta till telefonen för att få fysiska knappar, och detta tillbehör ska även ha ett integrerat extrabatteri på 340 mAh vilket ska räcka för 30 timmars spelande. Anslutningen till telefonen sker via bluetooth. För prestandan har telefonen även utrustats med vätskekylning. Ytterligare några saker gör telefonen unik.

Genom att svepa på hemknappen kan man locka fram en särskild meny från skärmens kant, en meny där du ska kunna hantera prestandan, men även se till att inte bli störd av aviseringar, telefonsamtal eller annat när du spelar.

Ingen exceptionell skärm

De tidigare rykten som gjort gällande att telefonen skulle få uppdateringsfrekvens på hela 120 hertz ser dock ut att vara felaktiga. Razer lanserade ju nyligen en spelmobil med just uppdateringsfrekvens på 120 hertz, men i Xiaomi Black Shark nämns inget om sådana specifikationer utan här sitter istället en mer ordinär skärm, 5,99 tum stor, visserligen enligt tillverkaren med hög ljusstyrka och 18:9-format, men utan något ytterligare.