Bekräftat av vd:n

”Oneplus 5” är under utveckling

Oneplus-vd:n Pete Lau har mer eller mindre bekräftat den nya smartphone-enhetens existens, detta genom ett inlägg på det sociala nätverket Weibo.

Publicerad:

3 maj 2017 - 15:01

Uppdaterad:

3 maj 2017 - 15:01

Det har snackats allt mer om att kinesiska Oneplus ska ha en ny smartphone på gång i form av Oneplus 5 (fyran sägs man vilja hoppa över, eftersom siffran betyder otur i Kina). Och nu tycks den nya flaggskeppsenheten av allt att döma vara på gång. Detta efter att företagets vd Pete Lau publicerat ett inlägg på det kinesiska sociala nätverket Weibo. I inlägget skriver Lau att de anställda jobbar hårt för att ge konsumenterna ”en stor överraskning”. Tillsammans med inlägget har Lau publicerat en tecknad bild som föreställer ett gäng arbetare som jobbar på en gigantisk smartphone. 

Inget datum klart

Lau skriver ingenting om ett eventuellt lanseringsdatum för telefonen och inte heller något om specifikationer eller prissättning. Men med största sannolikhet handlar det om en enhet som – precis som tidigare Oneplus-telefoner – erbjuder förhållandevis imponerande specifikationer trots ett konkurrenskraftigt pris. Tidigare rykten om enheten har gjort gällande att det handlar om en 5,5-tumstelefon med 2K-upplösning och Snapdragon 835-chipp. Dessutom sägs enheten få hela 8 GB arbetsminne och ett lagringsrutrymme på 256 GB. Andra rykten rör kameran, som sägs få en sensor på 23 megapixel samt optisk bildstabilisering.

Andra halvåret

Det förekommer även andra rykten om att telefonen skulle vara mycket tunn samt att den ska ha keramiskt hölje, i stil med lokala konkurrenten Xiaomis mycket uppmärksammade enhet Mi Mix (läs vårt test här). Det råder viss samstämmighet i förhandsryktena om att telefonen väntas dyka upp någon gång under årets andra hälft, något som med tanke på tajmingen för Pete Laus Weibo-inlägg inte låter helt orimligt. 

.

.

 

.