Nytt modesamarbete tycks vara på gång

Oneplus bjuder in till Paris-event

Den kinesiska smartphonetillverkaren Oneplus har skickat ut en inbjudan till ett event i Paris på tisdag, där man sannolikt kommer att visa upp en specialversion av sin senaste telefon Oneplus 5.

Publicerad:

13 sep 2017 - 14:34

Uppdaterad:

13 sep 2017 - 15:53

I våras bjöd Oneplus in till ett event i Paris där man presenterade en specialversion av sin telefonmodell Oneplus 3T som man tagit fram i samarbete med modehuset Colette. Nu kommer en liknande inbjudan till ett event i Paris på tisdag, men den här gången är det den franske designern Jean-Charles de Castelbajac som figurerar i sammanhanget. Den något kryptiska inbjudan har texten ”When the style meets its machine, one night in September in Paris” (när stilen möter sin maskin, en septemberkväll i Paris). Den här gången handlar det förstås med största sannolikhet om en specialdesignad version av Oneplus 5 och eventet går av stapeln i samband med att Paris modevecka inleds.  

Enligt Oneplus är namnet på Samarbetet mellan dem och designern "Callection", men vad det i sin tur innebär är än så länge en hemlighet. Exakt vad det handlar om ska presenteras den 19 september klockan 20.30 där bland annat Carl Pei från Oneplus kommer att närvara.

Blir sannolikt begränsad

Om det handlar om ett liknande samarbete som senast det begav sig så kan vi förvänta oss att det rör sig om en kraftigt begränsad upplaga av telefonen, som möjligen är avsedd bara för någon eller på sin höjd ett fåtal marknader. Specialversionen lär också vara aningen dyrare än origianlversionen av telefonen. Colette-versionen av Oneplus 3T tillverkades till exempel i enbart 250 exemplar, och de gick dessutom enbart att köpa hos Colette i Paris. 

.

.

 

.