16 megapixel

Optisk zoom i Android från Polaroid

Polaroid gjorde sig kända för analoga kameror som spottade ur sig bilderna direkt. Nu kommer man med en Android-baserad kamera med 16 megapixel-kamera och optisk zoom.

Publicerad Uppdaterad

Innan kamerorna blev digitala kunde Polaroidkamerorna leverera bilderna direkt i handen utan att man behövde vänta på att få sin film framkallad. Någon inbyggd skrivare har inte Polaroid SC1630 och den går heller inte att ringa med, men jämför man den Android-baserade kameran med kameror i Android-mobiler så är den åtminstone på papperet vassare..

Främst är det den rörliga opitken som skiljer den från mobilkameror, ett rörligt objektiv gör att brännvidden kan varieras i intervallet 36-108 millimeter, det är alltså fråga om 3x optisk zoom i motsats till den digital zoom-funktionen som man brukar få nöja sig med i mobilkameror.

Det är oklart vilken version av Android som telefonens mjukvara är baserad på, men det är någon av de vanliga versionerna som innehåller Googles egna applikationer, vilket innebär att man bland annat har tillgång till Android Market-

Utöver möjligheterna som optisk zoom ger finns det 18 olika lägen att välja mellan för olika typer av motiv. Ansikts- och leeende-igenkänning finns också bland funktionerna och när  bilden är tagen kan man få hjälp med att ta bort röda ögon och att färgkorrigera bilderna innan man laddar upp dem via telefonens Wlan.

I ett pressmeddelande skriver Polaroid att den ska börja säljas under 2012 men att något pris inte har bestämts ännu.