Annons

Lanserar nya funktioner

Pandora köper Rdios konkursbo

Musiktjänsten Rdio kastar in handduken, men jätten Pandora har köpt en del av företagets tillgångar.

Publicerad Uppdaterad

Rdio lanserades 2010 av Skype-grundarna Niklas Zennström och Janus Friis som en direkt konkurrent till bland andra Spotify, med liknande funktion och utbud. Trots etablering i många länder lyckades man inte med affärsidén och härom dagen ansökte företaget om konkurs.

Den amerikanska streaming-jätten Pandora har nu meddelat att man köper delar av konkursboet för 75 miljoner dollar, motsvarande 650 miljoner kronor. Pandora kommer att ta över en del av företagets anställda och intellektuella tillgångar.

Pandora är en av de största streamingtjänsterna i USA, men till skillnad från Spotify, Apple Music och Google Play Music kan man inte välja helt själv vilken musik som ska streamas, utan tjänsten fungerar mer som en radio där musik streamas efter dina förväntade preferenser.

Efter köpet säger Pandora att man kommer att lansera nya tjänster baserade på Rdios teknik, och det är rimligt att anta att streaming där man väljer musiken själv är en av dem. När Google, Apple och Spotify i allt större utsträckning har de radiofunktioner som gjort Pandora populärt riskerar ju tjänsten att bli utkonkurrerad om den inte kan erbjuda samma funktioner som de andra. Tjänsten Rdio kommer dock att försvinna.

Rdio är än så länge tillgängligt i Sverige, men Pandora är endast tillgängligt i USA, Australien och Nya Zeeland.

Källa