Annons

Fingeravtryckssensor på bakstycket

Påstådd reklam-affisch för Xiaomis kommande Mi 8 läcker ut

På torsdag kommer kinesiska Xiaomi att offentliggöra sin nya flaggskeppstelefon Mi 8. Men utseendet på telefonen kan nu ha avslöjats av vad som påstås vara en läckt reklam-affisch för enheten.

Publicerad Uppdaterad

Det är förstås svårt att avgöra huruvida den reklam-affisch som nu ”läckt ut” verkligen är autentisk eller inte. Men om den nu är det så avslöjar den till stor del hur Xiaomis nya flaggskeppstelefon Mi 8 ser ut både fram och bak. Den kanske mest intressanta detaljen är att enheten tycks ha en fingeravtryckssensor på bakstycket, något som alltså innebär att telefonen sannolikt inte har någon fingeravtrycksläsare under skärmglaset, som tidigare uppgifter gjort gällande. Dessutom har telefonen på bilden en sensorpanel av det lite bredare slaget. Möjligen har Xiaomi därmed försett enheten med ett antal sensorer, då den breda panelen ser ut att hysa betydligt mer än bara en selfiekamera. Det har förekommit rykten om 3D-ansiktsigenkänning, något som bilden skulle kunna styrka. 

Dubbel-GPS

En förpackning till telefonen har också läckt ut och med den en hel rad specifikationer. Bland annat ska Mi 8 enligt texten på kartongen få Qualcomms Snapdragon 845-chipp, 6 GB arbetsminne och 64 GB lagringsutrymme. Vidare ska enheten dessutom vara rustad med något så ovanligt som dubbla GPS-moduler. Det är oklart vad man skulle kunna vinna på att ha dubbla GPS-moduler i enheten. Om uppgiftern stämmer så lär vi få vänta tills på torsdag med att räta ut det frågetecknet till vad vi förmodar blir ett utropstecken. 

Källa