Påstås få ett högt pris

Patent avslöjar hur 2019 års version av Motorola Razr ser ut

Den förra veckans rykten om en modern version av klassiska Motorola Razr följs nu av bilder från en patentansökan, som avslöjar hur den nya versionen av telefonen kan komma att se ut.

Publicerad Uppdaterad

Det var i onsdags förra veckan som källor till affärstidningen Wall Street Journal hävdade att den klassiska vikmobilen Motorola Razr kommer att göra comeback i form av en böjbar smartphone under 2019. Motorola ska enligt uppgifterna ha dragit igång ett samarbete med Lenovo kring saken, och telefonen sägs vara aktuell för presentation så snart som i februari. Möjligen får vi se något eller åtminstone veta mer om enheten i samband med Mobile World Congress i Barcelona. Ryktet säger dessutom att telefonen kommer att få en ganska svettig prislapp på runt 14 000 kronor. Det är förvisso inte dyrare än någon annan telefon med böjbar skärm lär bli, men fortfarande ett mycket högt pris. 

Liknar originalet på utsidan

Och nu har Moto fått patent på design, som med all önskvärd tydlighet visar hur den kommande enheten kan komma att se ut. Precis som föregångaren så kommer det att handla om en viktelefon, om än med en böjbar OLED-skärm på insidan. Tittar man på ytterhöljets linjer så ser man tydligt kopplingarna till den klassiska enheten från 2004. I utfällt läge ser den mer ut som en ordinarie smartphone, men den har förstås de karakteristiska böjda kortsidorna både upptill och nedtill. Telefonen tycks även ha fått en sensorpanel i överkanten. De obekräftade uppgifter som finns så här långt gör gällande att telefonen inte kommer att vara aktuell för en global lansering. Exakt vad det innebär återstår att se, men vi kan nog vänta oss att Nordamerika har första tjing. Några tekniska detaljer i övrigt är i nuläget inte kända. 

Källa