Listan med problem fortsätter växa

Pixel 2 XL-ägare klagar på distortion

Uppgifter om ännu ett fel på Googles förhållandevis nya telefonmodell Pixel 2 XL har börjat dyka upp på diverse användarforum. Den här gången handlar det om distortion i enheternas högtalare.

Publicerad:

22 dec 2017 - 14:31

Uppdaterad:

22 dec 2017 - 14:31

Tro det eller ej, men problemlistan fortsätter att växa när det handlar om Googles nya Pixel-telefoner. Den här gången gäller det Pixel 2 XL, vars användare nu ondgör sig över distortion i högtalarna. Man måste förmodligen ha tillbringat de senaste månaderna i isoleringsbunkern på Kumla för att inte vara plågsamt medveten om hur många problem som Pixel 2-användarna haft med sina telefoner. Det gränsar nästan till det osannolika. Användarna som nu slagit larm påpekar dessutom att distortionen i högtalarna även förekommit på de utbytesenheter som vissa ska ha fått, vilket tyder på att det åtminstone är någorlunda omfattande och inte bara gäller enstaka exemplar. 

Oklart om det är fel på hård- eller mjukvara

Google har ännu inte utlovat någon lösning som åtgärdar problemet, men man tycks åtminstone vara medvetna om saken. Det är dock oklart om det rör sig om ett hård- eller mjukvarurelaterat problem. Skulle det handla om någonting hårdvarurelaterat är situationen förstås alarmerande. Det hela manifesterar sig i distortion vid primärt högre volym, och det ska enligt vittnesmålen låta ungefär som om en komponent lossnat på insidan. Vi lär få anledning att återkomma om saken när Google kommit med ett officiellt uttalande. 

.

.

408180951112_10155823360291113

.