Playbutiken avslöjar

Pixel-telefonerna tycks ha sålt i en miljon exemplar

Playbutiken tycks ha avslöjat försäljningssiffrorna för Googles Pixel-telefoner.

Google har inte offentliggjort några försäljningssiffror för sina Pixel-telefoner, men nu kan siffror i Playbutiken ha avslöjat hur det gått.

Publicerad Uppdaterad

Det är nu åtta månader sedan Googles Pixel-telefoner kom ut på marknaden. Men Google fortsätter lägga locket på när det kommer till försäljningssiffrorna för de nya enheterna. Allt vi haft att gå på så här långt är ren spekulation. Men nu tycks Googles egen Playbutik ha avslöjat att det handlar om ungefär en miljon enheter. 

Exklusiv app

Googles Playbutik anger inte hur många gånger en app laddats ned exakt, utan placerar apparna i olika kategorier. Och en app som nu lämnat kategorin ”500 000 – 1 000 000 nedladdningar” och tagit steget in i kategorin ”1 000 000 – 5 000 000 nedladdningar” är den Pixel-exklusiva appen Pixel Launcher. 

Räknas bara en gång

Pixel Launcher går enbart att ladda ned till just Pixel-telefonerna och dessutom räknas nedladdningen av appen bara en gång (vid den ursprungliga installationen på telefonen) även om man återställer enheten och installerar den på nytt. Pixel Launcher går inte heller att ladda ned till enheten Pixel C. Således kan man dra slutsatsen att Google nu sålt i runda slänger en miljon Pixel-enheter. Det är bättre än vad många bedömare trott. 

Källa