”Hoppsan!”

Pixel XL-enheter fick ofärdig uppdatering

En Android-uppdatering som bara var ämnad för internt bruk tycks av misstag ha letat sig ut till ett antal Pixel XL-enheter, rapporterar Android Police.

Publicerad:

19 apr 2017 - 14:39

Uppdaterad:

19 apr 2017 - 14:39

Normalt sett släpps inte en uppdatering av ett operativsystem innan det både alfa- och betatestats. På så vis eliminerar man riskerna med att den nya versionen ska ha buggar eller brister som gör alltför många enheter obrukbara på en och samma gång. Man får dessutom möjligheten att ta del av feedback från de användare som aktivt valt att tillhöra den frivilliga skaran testare, innan man skickar ut en skarp version där eventuella fel åtgärdats. Men något gick nyligen snett för Google, som nu råkat trycka ut en mer eller mindre otestad uppdatering av Android till flera Pixel XL-användare. 

Skulle vara konfidentiell
Enligt uppgifterna ska uppdateringen till och med ha varit försedd med en varningstext där det framgick att den var konfidentiell och enbart ämnad för internt bruk. De användare som fått uppdateringen rapporterar dock att de inte har märkt av varken visuella eller funktionella skillnader. Uppdateringen vägde in på 62,3 MB och har beteckningen N2G470. Någon information om vad uppdateringen innehåller har Google inte gått ut med och det framgår inte heller av själva uppdateringen. Sannolikt lär en kommande betaversion kunna avslöja mer om den saken. 

.

.

 

.