Annons

Steve Mollenkopf är inte orolig

Qualcomm hoppfulla om lösning i Apple-tvisten

Trots att Qualcomm alldeles nyligen begärt att de kinesiska myndigheterna ska bannlysa både försäljning och tillverkning av Apples Iphone i Kina, så tror vd:n Steve Mollenkopf att det finns mycket goda chanser att de båda techjättarna på sikt ska kunna röka fredspipa. Det framkom i samband med en konferens i USA, där Mollenkopf uttalade sig om saken.

Publicerad Uppdaterad

Striden mellan Apple och Qualcomm är en av de tuffaste i modern tech-historia. Slagen har avlöst varandra i en strid ström sedan det hela tog fart i januari i år. Det är en salig härva av anklagelser och meningskiljaktligheter till höger och vänster, men grovt förenklat går det hela ut på att Apple anser att Qualcomm vill ha ohemult mycket betalt för att licensiera vissa patent. Relationen mellan företagen kan beskrivas som minst sagt frostig. Men trots det ser Qualcomms vd ljust på möjligheterna att komma överens med Apple. 

Har ”lång historia” av överenskommelser

Det var i samband med finanspublikationen Wall Street Journals konferens D.Live som Mollenkopf hävdade att han tror att de två bolagen kommer att hitta en lösning som båda är okej med på sikt. Mollenkopf hänvisar bland annat till att Qualcomm har en lång historia av överenskommelser i strider likt den man nu har med Apple. ”Det viktiga att komma ihåg är att det här grundar sig i en diskussion om prissättning av den teknik som gör en telefon till en telefon” sade Mollenkopf bland annat. Han var också noggrann med att påpeka man har ett mycket starkt band till Apple på produktsidan. Om Mollenkopf har rätt lär tiden få utvisa, men just nu saknas det definitivt ljus i tunneln. 

Källa