Annons

Mer kraft på handleden

Qualcomm lanserar ny Wear-plattform för smarta klockor

Kan leda till en ny generation med mer kraftfulla smartklockor.

Publicerad Uppdaterad

Det handlar om Snapdragon Wear-serien som markerar övergången till plattformen Wear 4100. Den mest kraftfulla heter Wear 4100 Plus och består av en primär "system-on-chip" (SoC) parallellt med en kompletterande always-on-processor, medan den vanliga Wear 4100 enbart har en SoC. Bägge är kompatibla både med Android Open Source-plattformen och Googles Wear OS.

Snapdragon Wear 4100 har fyra A53-kärnor som ligger på 1,7 GHz, vilket kan jämföras med föregångaren Wear 3100 använder A7-kärnor på 1,1 GHz. Samtidigt är plattformen en övergång till 12nm, vilket enligt Qualcomm bland annat innebär 25 procent bättre batteritid jämfört med föregående generation, samt att fyra nya A53-processorer ska ge 85 procent bättre prestanda, möjligheten att använda två stycken 16MP-kameror samt kunna visa 64000 färger jämfört med de tidigare 16.

Kretsarna finns redan tillgängliga för tillverkare, och bland andra finska Suunto sägs visa intresse för att använda dem medan Mobvoi redan är på gång med en TicWatch Pro 3.