https://www.mobil.se/nyheter/s-fungerar-fitbit-pay-i-sverige
564386
Nyheter
Vi har testat

Så fungerar Fitbit Pay i Sverige

Fitbit Pay har lanserats i Sverige och det finns nu flera olika banker som låter dig betala med tjänsten.

Fitbit Pay låter dig, liksom konkurrerande tjänster, att betala i butik utan att ha med dig varken mobiltelefon eller plånbok. Det enda du behöver ha med är Fitbits smarta klocka Ionic och så krävs det att butiken du handlar i har en betalterminal som stödjer kontaktlösa betalningar. 

Mata in kortnumret i appen

För att komma igång krävs att du först ställer in funktionen i Fitbits app i mobilen. Du gör det genom att först klicka på bilden av Ionic-klockan i appen och sedan väljer du Wallet. Där får man manuellt ange alla siffror på kortet för att sedan välja att lägga till det som betalningssätt. Det tar någon minut för appen att verifiera alla uppgifter mot banken och sedan ytterligare någon minut innan kortet har hamnat i klockan, men sen fungerar det.

Du måste lägga till en fyrsiffrig kod på klockan om du inte redan gjort det och för att betala håller du sedan in den vänstra knappen på klockan. Då syns en bild av ditt kort tillsammans med uppmaningen att hålla klockan i närheten av en kortläsare för att betala. Den fyrsiffriga koden räcker det om du anger en gång om dagen eller när du sätter på dig klockan. För att betala räcker sedan at hålla in vänstra knappen.

Kontaktlöst

För att det ska fungera krävs att butiken du handlar i har en kortterminal som hanterar kontaktlösa betalningar. När vi testhandlar på Pressbyrån fungerar det utan problem och så snart klockan befinner sig någon centimeter från terminalen så registreras betalningen. 

Fitbit Pay fungerar liksom Apple Pay enbart på betalterminaler som använder kontaktlösa betalningar och har inte den teknik som Samsung Pay använder för att göra det möjligt att betala även i terminaler som bara använder magnetremsan på kortet. När köpet är genomfört så kan man se ett kontoutdrag med de senaste köpen i Fitbit-appen i telefonen.

SEB och Danske Bank

I dagsläget är det två banker som erbjuder stöd för Fitbit Pay och för att du ska kunna lägga till ditt betalkort i klockan krävs att kortet är utgivet av någon av de två bankerna. SEB och Danska Bank är de banker som anslutit sig till Fitbit Pay och det innebär att deras kunder liksom användare av SAS Eurobonus Mastercard, Saab Mastercard, Opel Mastercard, Circle K Mastercard, Finnair Plus Mastercard, SJ Prio Mastercard, GlobeCard och Wallet Mastercard som alla ges ut av SEB Kort kan använda tjänsten. I dagsläget finns inga uppgifter om när fler banker ansluter sig.