Annons

Danske Bank

Fitbit Pay nu i Sverige

Nu kan du om du har Danske Bank använda klockan Fitbit Ionic för att betala i butik.

Publicerad Uppdaterad

När vi testade Fitbits smartklocka Ionic härom veckan skrev vi om funktionen att betala med klockan, omväxlande kallad Fitbit Pay och Fitbit Wallet: "Fitbit Wallet stödjer ett fåtal amerikanska banktjänster, och jag tänker inte hålla andan i väntan på att den ska komma till min svenska bank."

Vi hade fel i vår skepsis, för redan en vecka senare meddelar nu Danske Bank att man stödjer funktionen Fitbit Pay i Norden. Har du Danske Bank som din bank, och smartklockan Fitbit Ionic kan du nu installera Fitbit Pay i Fitbit-appen. I ärlighetens namn lär väl den kombinationen inte vara vitt utbredd ännu här i Sverige, men det är den kombinationen som gäller i alla fall i dagsläget.

Kod en gång om dagen

För att betala med klockan håller man in den vänstra knappen tills betalfunktionen dyker upp på klockan. Du har även en fyrsiffrig kod som säkerhet. Den måste matas in en gång om dagen eller om du tagit av dig klockan, men vid övriga tillfällen kan du betala bara genom att hålla klockan mot terminalen efter att du slagit på betalningsfunktionen.

Klockan använder liksom Apple Pay NFC för betalfunktionen vilket innebär att betalterminalen också måste ha stöd för det. De flesta större butikskedjor har i dag kortläsare med NFC men i mindre butiker lär det till skillnad från Samsung Pay som använder magnetläsaren inte fungera.

Källa