Second Life till mobilen

Den populära virtuella världen Second Life ska komma i en mobil version. Linden Labs, som utvecklat Second Life, har anlitat utvecklingsföretaget Vollee att utveckla den mobila versionen, som ska vara likadan som datorversionen fast anpassad för mobilskärm.

Publicerad Uppdaterad

Second Life är en vidsträckt virtuell värld där man kan vandra runt med sin avatar och interagera med dem man möter. Hittills har den varit rent datorbunden, men nu ska man alltså kunna få full tillgång till sitt andra liv även via mobilen.

Den mobila versionen ska vara en ren anpassning till mobilens skärm och tangentbord, och alltså ha samma funktioner som datorversionen av Second Life. Man behöver inte ett nytt Second Life-konto till mobilen, utan kan använda sitt befintliga.

Det ska inte kosta något extra att använda Second Life till mobilen, åtminstone inte så länge programmet betatestas, men Volee rekommenderar att man har någon form av pristak eller fastpris, eftersom datatrafiken över mobilnätet kommer att ungefär motsvara en mobil-tv-sändning.

Man anger inte vilka telefoner som kommer att stödjas, bara att man behöver en 3g-telefon och att en lista på telefonmodeller som stöds kommer inom kort. Det tyder på att det rör sig om en java-tillämpning snarare än ett smartphone-program.

I maj ska Second Life börja betatestas i mobilen och gå ut till alla som har rätt telefonmodeller och har föranmält sitt intresse, men det är oklart om folk utanför USA kan få vänta litet ytterligare. Du kan föranmäla ditt intresse på www.vollee.com/secon...