Annons

Udda

Snapchats glasögon säljs i varumaskiner

Vi har tidigare skrivit om Snapchats videosolglasögon för mobilfilminspelning. Nu visar det sig att de börjar säljas, i gula varumaskiner.

Publicerad Uppdaterad

De ser ut som om de kommer direkt ur den tecknade filmen Minions, varumaskinerna som ska sälja Snapchats videosolglasögon. Varumaskinerna kallas tydligen Snapbots och de ska innehålla glasögonen, som kallas för Spectacles. De sistnämnda finns i tre färger. Vill man veta vilken man kommer att passa bäst i så går det prova glasögonen virtuellt via en i maskinen integrerad AR-skärm (augmented reality). 

Maskinerna ställs till en början ut endast i USA, vilket i dagsläget innebär nära företagets huvudkontor i Los Angeles. Kruxet är dessutom att de bara är på samma plats i en dag, efter det flyttas de till ett nytt ställe. Så för att veta var en automat befinner sig så får man använda sökverktyget på Snapchats webbsida. Glasögonen kostar 129 dollar (cirka 1170 kronor), maskinerna tar både kontanter och kreditkort, och dessutom så får man ett kvitto på köpet. 

Källa