https://www.mobil.se/nyheter/snapdragon-855-kan-komma-i-december
566026
Nyheter
Enligt Winfuture

Snapdragon 855 kan komma i december

Den tyska techsajten Winfuture säger sig ha fått förhandsuppgifter om chipsetet som kommer att sitta i nästa års toppmobiler.

Winfuture.de hävdar att Snapdragon 855 troligen kommer att offentliggöras på ett event på Hawaii i början av december. Det är samma tidsram som årets Snapdragon 845, så vi ska inte räkna med mobiler med chipsetet före Mobile World Congress i månadsskiftet februari/mars.

Enligt Winfuture har chipsetet åtta processorkärnor klockade till 2,7 och 1,6 GHz, respektive. Det är något lägre än för Snapdragon 845, vilket kan vara för att spara ström och minska värmeutvecklingen, men enligt Winfuture kan det också bero på att kretsen de fått information av inte har de slutliga specifikationerna.

Qualcomms senaste kretsar har haft tweakade versioner av Arms processorer och så tros vara fallet även i år. Förhoppningar finns om att man gått över till Arms A76-kärna i stället för A75 för de fyra högpresterande processorkärnorna. I kombination med att chipsetet tillverkas i en 7 nanometersprocess, vilket Qualcomm själva har bekräftat, skulle det kunna ge prestanda nära Intels desktop-processorer.

Snapdragon 845 tros också få en neural processor precis som Apples och Huaweis chipset. Det är oklart om det rör sig om en egenutvecklad krets eller om man även här tänkte förlita sig på Arm genom att licensiera deras Project Trillium-arkitektur.

Winfuture.de har ett rätt tillförlitligt rykte, men som alltid ska man ta förhandsuppgifter som dessa med en nypa salt. Inte minst för att Qualcomms planer faktiskt kan komma att ändras innan officiell lansering.

Källa