Annons

Hörlursuttag istället för Wlan och gps

Sony Ericsson Cedar - miljövänlig till lågt pris

Sony Ericsson Cedar är den senaste telefonen i Sony Ericssons miljöanpassade Greenheart-linje. Den utmärker sig främst för det låga priset, cirka 1000 kronor.

Publicerad Uppdaterad

Cedar använder Sony Ericssons standardsystem, välbekant för en stor del av Sveriges befolkning. I den senaste versionen av detta system finns bland annat Widget Manager 2.0, som ger dig statusuppdateringar på Facebook och Twitter direkt på startskärmen. För internetfunktionerna finns matchande stöd för dataöverföring med turbo-3g, men mer avancerade funktioner som GPS och WLAN saknas i denna budgetmodell, och kameran är på blygsamma 2 megapixel.

Värt att nämna är också att till skillnad från Sony Ericssons tidigare Greenheart-mobiler har Cedar standarduttag för 3,5 mm-hörlurar och micro-usb för laddare och synkkabel. Minneskortplatsen använder också standardformatet Micro SD.

Greenheart är Sony Ericssons produktlinje för mer miljövänliga mobiler. De viktigaste miljöanpassningarna är en kompakt förpackning nästan helt utan förpackningsplast, återvunnen plast och vattenbaserad lack i skalet, och extra energisnål laddare.

Sony Ericsson Cedar ska börja säljas tredje kvartalet 2010 i färgerna svart/silver och svart/röd.

Sony Ericsson Cedar

Typ: Miljöanpassad monoblock-telefon med Turbo-3g

Mått: 111 x 49 x 15.5 mm

Vikt: 84 g

Skärm: 2,2 tum, 262 000 färger

Kamera: 2 megapixel

Övrigt: Facebook, Twitter på startskärmen, fm-radio, 3,5 mm-uttag för hörlurar.

Pris: Ca 1000 kr

I butik: Tredje kvartalet 2010