Z5 Compact

Sony lovar snabb lösning på skärmproblem

Sony bekräftar att vissa Xperia Z5 Compact har problem med skärmresponsen, och att en uppdatering nästa vecka ska lösa det.

Publicerad Uppdaterad

Det har förekommit rapporter om att vissa Sony Xperia Z5 Compact har problem med responsen i skärmen, som ibland inte svarar på tryck. Det har diskuterats om det är ett hårdvarufel eller programrelaterat.

Nu bekräftar Sony problemen, och de verkar vara mjukvarurelaterade eller i alla fall gå att lösa med en programuppdatering. Problemen, som av någon anledning bara drabbar den vita Xperia Z5 Compact, ska vara lösta med en systemuppdatering som skickas ut nästa vecka.

Sony nämner bara att uppdateringen kan installeras via deras datorsynkprogramvara till PC eller Mac nästa vecka, så om du har problem med skärmen på din Z5 Compact kan det vara en poäng att installera PC Companion eller Bridge för Mac på din dator om du inte redan gjort det. Om du pluggar in din mobil till datorn får du automatiskt frågan om du vill installera programvaran, sedan följer du bara instruktionerna.

Här är en skärmdump på Sonys officiella kommentar från deras diskussionsforum.

Källa